Over Umbro

Ontdek de wereld van Umbro: waar sport en stijl samenkome. Sinds de oprichting in 1924 heeft Umbro zich toegewijd aan het leveren van hoogwaardige sportkleding en -uitrusting die de grenzen van prestaties en esthetiek verleggen. Bij Umbro is men ervan overtuigd dat sporten meer is dan alleen een fysieke activiteit: het is een manier van leven. Umbro heeft een rijke erfenis opgebouwd in de sportwereld en samengewerkt met een aantal van de meest iconische teams en athleten. Umbro blijft zich innoveren, heeft als doel om te inspireren en wil de wereld van sport blijven veranderen.

Geschiedenis

Umbro werdt opgericht in 1910 onder de naam Humphreys Brothers Clothing in Wilmslow, Engeland. Vanaf 1924 werd de naam veranderd naar Umbro, wat een afkorting was voor Humphrey Brothers. Oorspronkelijk lag de focus met name op sportkleding, en het eerste voetbalshirt dat werd ontworpen door Umbro was in feite het spelersshirt van Manchester City in 1934. Hetzelfde shirt waarin dit team datzelfde jaar de FA Cup won. Daarna was Umbro ook verantwoordelijk voor het shirt van het Engelse voetbalelftal in 1966, waarbij Engeland de wereldbeker veroverde. Een passie voor sport was ontstaan en zou door de jaren heen uitgebouwd worden naar niet alleen voetbalkleding, maar ook kleding voor andere takken van sport en verschillende soorten fitness en sport attributen. Door de jaren heen domineerde Umbro ook buiten de sport het straatbeeld toen rocksterren het merk als casual kleding gingen dragen. Sinds 2008 is het merk Umbro officieel overgenomen door Nike. Momenteel worden de producten van Umbro verkocht in meer dan 90 landen en maken ze shirts voor topclubs als West Ham United FC, SC Heerenveen, Schalke 04 en Dinamo Zagreb. 

Trainingshulpmiddelen 

Op MaxiMondo vind je een ruim aanbod aan Umbro artikelen die jou helpen fit te worden vanuit thuis, zoals bijvoorbeeld met een stepper. Ook vind je sportaccessoires bedoeld als een uitbreiding van je huidige workoutsessie, zoals kettlebells in  en weerstandsbanden voor verschillende trainingniveau's. Bekijk een aantal van onze bestsellers hieronder. Benieuwd naar hoe je de producten van Umbro thuis in kunt zetten om je eigen sportschool te bouwen? Bekijk dan eens onze blog over het opzetten van een 'at home gym'. 

Voetbalaccessoires 

De oorsprong van Umbro is ontstaan uit een grote, gedeelde liefde voor voetbal en dit zie je terug in de artikelen van Umbro die we aanbieden in ons assortiment. Umbro maakt voetbal toegankelijk en leuk voor grote en kleine voetbalfans en biedt verschillende soorten sportartikelen aan waar je urenlang mee uit de voeten kunt. Denk bijvoorbeeld aan voetbaldoeltjes in verschillende maten, voetbaltrainingsmateriaal om je skills nog verder te verbeteren en zelfs trainingsmateriaal dat daadwerkelijk gebruikt kan worden op het voetbalveld. 

Hobby en ontspanning

Naast verschillende producten die je tijdens het sporten kunt gebruiken, biedt het Umbro assortiment ook andere hobby artikelen aan die je sportervaring naar een hoger niveau kunnen tillen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een soundbar of draadloze boks om tijdens het sporten naar je favorieten muziek te kunnen luisteren? Of een voetbal speeltafel waarop je zelfs met slecht weer een 'klein potje' voetbal kunt spelen? Daarnaast vindt je bij Umbro ook genoeg artikelen om na het sporten heerlijk te kunnen ontspannen. Neem bijvoorbeeld onderstaande spijkermat die je helpt bij het losmaken van gespannen spieren na een heftige workout. 

Umbro is hét sportmerk voor sportliefhebbers die op zoek zijn naar kwaliteit. Van fitness attributen tot voetbaltrainingsmateriaal en simpele voetbaldoeltjes: Umbro heeft het allemaal. 

Bekijk het volledige Umbro assortiment hier >