Het toevoegen van tuinverlichting is een simpele en effectieve manier om meer sfeer in je tuin te brengen op die nazomerse avonden waarin de temperatuur nog prima is, maar het zonlicht al vertrokken. Solarlampjes zijn een betaalbare en duurzame oplossing. En ook nog eens heel praktisch! 

Hoe werkt het? 

Als je denkt aan tuinverlichting, denk je al snel aan hoge energierekeningen en het gedoe van bedrading. Beide zijn verleden tijd als je kiest voor solar tuinverlichting. Deze handige lampjes laden zichzelf overdag op met zonne-energie, dankzij het geïntegreerde zonnepaneel. Sommige solarlampen gaan vanzelf aan als het donker wordt, andere hebben een aan/ uit schakelaar waarmee je zelf regie houdt. Het is maar net wat je zelf prettig vindt. 

De voordelen 

Het grootste voordeel voor je portemonnee is gelijk duidelijk: je hebt er maar één keer kosten aan, namelijk tijdens de aanschaf. De zon zorgt voor de rest, dus geen stopcontact meer nodig. Dit maakt lampen op zonne-energie ook nog eens veel praktischer dan lampen op netstroom. Je plaatst ze namelijk waar je maar wilt, als je maar rekening houdt met de bereikbaarheid van de zon op het zonnepaneel. Ook is het duurzaam én milieuvriendelijk.  

Lichtslingers op solarenergie 

Heb jij een overkapping waar je lichtjes aan wilt hangen, zoek je verlichting voor boven de tafel in de tuin, óf een boom of struik die je sprookjesachtig wilt aankleden? Dan kies je het beste voor een lichtslinger of lichtsnoer op zonne-energie. Deze solarlampen zijn flexibel te gebruiken wat ze erg geschikt maakt om sfeer toe te voegen. Het zonnepaneel is vaak niet geïntegreerd in de lamp zelf, maar een losstaand paneel aan een snoer. Het voordeel daaraan is dat je het paneel in de zon kunt zetten en de lampjes kunt laten hangen, waardoor ze optimaal kunnen opladen en gerust tot 8 uur licht kunnen geven.  

Tuinverlichting met prikkers 

Als je op zoek bent naar een manier om meer sfeer te creëren dieper in je tuin, of bijvoorbeeld tussen de bloemen en planten in de voortuin, zijn lantaarns of lampjes met prikkers een handige uitkomst. Het zonnepaneel is geïntegreerd boven op de kop van de lamp, waar hij de meeste zon kan vangen. Dit soort type solarlampjes zijn ook ideaal als je op zoek bent naar een manier om een pad in je tuin te verlichten. Je plaatst er dan verscheidene in de lengte van het pad, waar ze een toverachtig effect hebben en de doorgang goed zichtbaar maken.

 

Praktisch, voordelig én milieubewust. Er is eigenlijk geen goede reden te bedenken waarom je niet voor sfeervolle solar lampen in de (voor)tuin of balkon zou kiezen. Ben je al overtuigd van de voordelen van tuinverlichting op zonne-energie? Wij in ieder geval wel! In het assortiment van MaxiMondo vind je betaalbare producten op zonne-energie.  

> Bekijk het gehele assortiment solar tuinverlichting hier <