Umbro

Foam roller Ø14x33cm

Hou jij van sporten en fitness? Maar vind je de spierpijn achteraf maar niks? Dan is de Umbro foam roller perfect voor jou. Deze cilinder vormige foamroller is ideaal voor het masseren van je spieren.
24,99
Gratis thuisbezorgd in NL en BE
Gratis retour
30 dagen bedenktijd
Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd
Achteraf betalen
Beschrijving
Hou jij van sporten en fitness? Maar vind je de spierpijn achteraf maar niks? Dan is de Umbro foam roller perfect voor jou. Deze cilinder vormige foamroller is ideaal voor het masseren van je spieren. Door de schuimroller over je spieren en bepaalde spiergroepen te rollen, rol je afvasltoffen uit de knoop die mogelijk in je spieren zit. Hierdoor worden je spieren losser en flexibeler waardoor je snel weer door kunt met je volgende work-out. 

Wat is een foam roller?

Foam rollers zijn onlosmakelijk verbonden met het begrip 'self-myofascial release'. Dit is in feite een duur woord voor het masseren van je eigen lichaam. Tijdens het trainen ontstaan soms stijve spieren, die op hun beurt voor spierknopen kunnen zorgen. Dit zorgt voor pijn en minder flexibiliteit. Door de foam roller over deze plekken te rollen, duw je de afvalstoffen als het ware uit de spierknoop. Hierdoor verminder je de pijn en worden je spieren weer soepel.

Preventief gebruik

Je hoeft de Umbro foam roller niet alleen te gebruiken bij spierpijn. De foamroller is namelijk ook ideaal voor preventief gebruik. Door je spieren regelmatig een massage te geven zorg je voor een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden. Je kunt de cilindervormige schuimroller ook gebruiken om stijve spieren als gevolg van stress, spanning en migraine uit te rollen.

De foam roller gebruiken

Leg de foam roller op de grond of op een sportmat en rol er langzaam een bepaalde spiergroep overheen. Zorg ervoor dat je niet meteen met je volledige gewicht op de spiergroep drukt, maar voer de druk langzaam op. Zet een bepaalde spier onder druk door het gebied, beter bekend als triggerpoint of spierknoop, op te zoeken en te raken. Houd dit ongeveer 20 tot 30 seconden vast. 

Specificaties Umbro foam roller
  • Vorm: cilinder
  • Afmetingen: Ø14x33cm
  • Foam roller met reliëf
  • Materiaal: kunststof
  • Kleur: zwart
  • Geschikt voor: rug, benen, arm en nek
Specificaties
SKU8711252269351
MerkUmbro
MateriaalPlastique