Motorola focust op het ontwerpen, producten en leveren van niet alleen slimme, maar ook nuttige innovaties voor mensen van over de hele wereld. Het bedrijf heeft de ambitie om mensen met elkaar te verbinden en de wereld om zich heen verder te laten ontdekken. Motorola streeft er sinds 1928 naar om mensen meer toegang te bieden tot innovatieve mobiele producten en services die men nodig heeft om het dagelijks leven te vereenvoudigen, opvrolijken en aangenamer te maken voor iedereen.

Motorola: je hebt het merk vast en zeker een keer voorbij zien komen. Denk daarbij aan mobiele en vaste telefoons, babyfoons voor in de kinderkamer, walkie talkies, radio's, maar ook muziekinstallaties zoals bluetooth speakers. De smartphones van Motorola behoren al jaren tot de kampioenen van de budgetsmartphonemarkt, maar ook de babyfoons winnen steeds meer populairiteit. Maar waar komt het merk Motorola nou eigenlijk vandaan? We vertellen je graag meer.

Geschiedenis

Motorola werd in 1928 opgericht door de broers Paul en Joseph Galvin onder de naam Galvin Manufacturing Corporation. In 1930 brachten zij de eerste autoradio op de markt, waardoor Paul Gavins op de naam Motorola kwam. Het eerste deel van de merknaam was afgeleid van "motor"car. Een aantal van de vroege bedrijven die fonografen, radio's en andere audiospullen produceerden, hadden de gewoonte om het suffix "-ola" te gebruiken. Het duurde echter nog tot 1947 voordat de bedrijfsnaam definitief gewijzigd werd naar Motorola. 

In 1940 voorzag het bedrijf, onder leiding van de Galvin broers, politie en het leger van 2-weg communicatiesystemen die in een voertuig gebruikt kon worden. Dit product werd al snel verder ontwikkeld tot een draagbaar systeem dat we nu kennen als de walkie talkie. De uitvinding van deze walkie talkie kwam goed van pas tijdens de tweede wereldoorlog, waar ze meerdere malen de beslissende rol in de oorlog gespeeld hebben. Na de oorlog, eind jaren 40 en begin jaren 50, begeeft Motorola zich vooral in de markt voor televisies. Eind jaren '50 legt het berijf zich toe op het ontwikkelen van producten voor onder andere de regering. Dit resulteerde in apparaten voor het ruimteprogramma van de USA. Sterker nog: in 1969 stuurt astronaut Neil Armstrong zijn beroemde woorden vanaf de maan terug naar aarde via een door Motorola ontworpen apparaat. 

Babyfoons

Houd als ouder altijd een extra oogje in het zeil met een van de babyfoons van Motorola Nursery. In dit assortiment vindt je een tal van babyfoons en video baby monitoren. Naast je kindje in de gaten houden via de babyfoon kunnen sommige apparaten middels een applicatie ook beelden rechtstreeks naar je telefoon verzenden. Zo kun je waar je ook bent altijd een bloik op je kleine wondertje werpen. Het volledige assortiment aan Motorola babyfoons vindt je hier

Bluetooth speakers

Maak overal een feestje van met een van de bluetooth speakers van Motorola Sound. Ga voor een klein draagbaar model wat je gemakkelijk overal mee naartoe neemt, of  kies voor een zwaardere jongen waarmee je makkelijk en snel een klein feestje bouwt in je tuin of woonkamer. Bekijk de mogelijkheden voor een bluetooth speaker in ons assortiment. 

Oordopjes 

Luister onderweg naar je favoriete muziek met oordopjes van Motorola Sound. Ga voor een bekend bekabeld model, of kies voor meer bewegingsvrijheid met een van de bluetooth modellen. Je kunt de oordopjes van Motorola gebruiken tijdens het reizen van en naar je werk of tijdens een zware workout. 

Koptelefoons

De koptelefoons van Motorola Sound zijn perfect voor jong en oud. De koptelefoons voor volwassenen bieden effectieve noise isolation, zodat jij je volledig op je taak kunt focussen zonder gestoord te worden. Met een van de Motorola koptelefoons voor kinderen voorkom je gehoorschade bij je kind. Ze zijn namelijk voorzien van volumebegrenzing. Zo geniet je kindje van zijn of haar favoriete muziek zonder daarbij zijn of haar gehoor te beschadigen. 

Bekijk het volledige Motorola assortiment op onze website.